Cor Kerkvliet overleden

Hazerswoude-Dorp, 27 december 2007

Tot het laatste moment was hij betrokken bij alles wat er om hem heen gebeurde. Nadat hij vrijdag een hartaanval kreeg, stierf Cor Kerkvliet (89) een dag later temidden van zeven van zijn negen kinderen.

Kerkvliet was in zijn werkzame leven boer aan de Zuiddijk in Hazerswoude-Dorp. Daarnaast bekleedde hij talloze agrarische bestuursfuncties. Alle oudere boeren in Zuid-Holland en delen van Utrecht en Noord-Holland kennen hem wel van het Landbouwschap.

Als contactpersoon regelde hij de schadevergoeding voor boeren die gasbuizen en andere leidingen door hun land kregen. Ook was hij jarenlang lid van het kerkbestuur en de agrarische belangenorganisatie LTB. Eén raadsperiode zat hij voor het CDA in de gemeenteraad van Hazerswoude. Dat was in de tachtiger jaren.

Zoon Jan Kerkvliet (CDA-fractievoorzitter van Rijnwoude) was Vorige week dinsdag nog bij hem.Zoals elke week namen ze de krant door en kreeg de politiek weer op zijn donder. Lichamelijk was hij op. We gaan weer een nieuw jaar tegemoet, zei Jan hem nog, maar vader Cor antwoordde dat het voor niet meer hoefde.

Zijn laatste jaren bracht Cor Kerkvliet door in Huize Driehof in zijn dorp. Van daaruit maakte hij regelmatig een ritje met zijn scootmobiel naar de boerderij aan de Zuiddijk, die door zoon Andries wordt voortgezet. Hij zag op tegen de sloop en nieuwbouw van Driehof. Toch stelde hij het algemeen belang boven het individuele en legde medebewoners vaak uit hoe noodzakelijk de nieuwbouw was.

De markante Hazerswoudenaar wordt vrijdag gecremeerd in familiekring. Daarvoor, 's morgens 10.30 uur is er een eucharistieviering in de H.H. Engelbewaarderskerk, Dorpsstraat 248 te Hazerswoude-Dorp.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.