Boskoop ziet het wel zitten met Rijnwoude

Boskoop, 10 december 2007

Boskoop ziet een fusie met Rijnwoude wel zitten. En ook Zoeterwoude is van harte welkom. Dat zegt burgemeester Coos Rijsdijk van Boskoop in een interview met Omroep Rijnwoude.

Er is wel teleurstelling in Boskoop over het wegvallen van Waddinxveen. Boskoop en Waddinxveen voerden al gesprekken over een samengaan. Deze ‘verloving’ zal op korte termijn worden verbroken.

Rijnsdijk vindt het belangrijk dat er een gemeente met minimaal 40.000 inwoners ontstaat. Dat heeft allerlei voordelen. Daarom hoopt hij dat ook Zoeterwoude zich aansluit bij de fusie. Zoeterwoude past goed bij Boskoop en Rijnwoude. Zo ontstaat een krachtige plattelandsgemeente die hij de ‘Poort tot het Groene Hart’ noemt. Die gemeente kan voorkomen dat het Groene Hart helemaal verstedelijkt.

Burgemeester voorziet dat dit niet het einde van het fusieproces is. Hij verwacht over een jaar of 10 een volgende fusie. Hij hoopt dat dan een grote Groene Hart-gemeente ontstaat, bestaande uit Bodegraven, Reeuwijk, Boskoop, Rijnwoude en Zoeterwoude. Een fusie met Alphen a/d Rijn wijst hij af. Daarmee zou het landelijk karakter van het gebied wel eens verloren kunnen gaan.

Bron: Omroep Rijnwoude