Betere dienstregeling RijnGouwelijn

Regio, 6 december 2007

De veranderende dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen pakt voordelig uit voor de RijnGouwelijn tussen Gouda en Alphen. De vertrek- en aankomsttijden blijven nagenoeg hetzelfde, maar worden in de ochtenduren verruimd.

Zo rijdt de eerste trein vanuit Gouda straks al om 5.52 uur, terwijl die nu pas een klein uur later vertrekt. De laatste trein tussen Alphen en Gouda vertrekt nu en straks om 00.19 uur, behalve op de maandagavond. Dan vertrekt de laatste trein om 23.19 uur.

De maandagavond vormt een probleem in het gehele Groene Hart, omdat beheerder Prorail dan onderhoud uitvoert. Wie bijvoorbeeld op die dag na middernacht van Woerden naar Leiden wil reizen, kan geen directe verbinding meer krijgen en moet via Amsterdam of Rotterdam reizen. Extra reistijd: ruim een uur.

Ook reizigers van Alphen richting Bodegraven, Woerden en Utrecht hebben straks op de maandagavonden een probleem. De laatste directe trein gaat nu nog om 00.38 uur, dat wordt 23.38 uur. De laatste mogelijkheid om vanuit Alphen richting Utrecht te reizen wordt straks om 23.54 uur via Leiden, een reis die bijna twee uur in beslag neemt.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.