Alphen wil fusie met Boskoop en Rijnwoude

Rijnwoude, 8 december 2007

Het zou een goed idee zijn als Boskoop en Rijnwoude zouden fuseren met Alphen. Dat heeft burgemeester Nico Schoof van Alphen a/d Rijn voorgesteld in een interview op Radio Rijnwoude.

Schoof is blij dat Rijnwoude en Boskoop niet gaan fuseren met Waddinxveen. Hij is een fervent tegenstander van deze optie. Maar een fusie van Boskoop en Rijnwoude leidt niet tot de krachtige buurgemeente die hij graag zou willen.

Daarom stelt Schoof voor om van Alphen, Boskoop en Rijnwoude één grote gemeente met meer dan 100.000 inwoners te maken. Dit levert wel een grote krachtig gemeente op die het werk met de ontwikkeling van de Oude Rijnzone en de Greenport goed aankan.

Ook Commissaris van de Koning Jan Franssen suggereerde al dat het een goed idee zou kunnen zijn als Boskoop en Rijnwoude met Alphen gaan praten. Schoof wil de twee buurgemeenten nu overtuigen van de noodzaak ’samen sterk te worden en af te tasten of een fusie haalbaar is’. Dat schrijft hij op zijn weblog.

In een eerste reactie toonde fractievoorzitter Henk Goes van de PvdA in Rijnwoude zich niet enthousiast over het idee. Hij vroeg zich waarom Schoof zich mee bemoeide met de fusie van Boskoop en Rijnwoude. Goes vroeg zich af of Schoof misschien met 'landjepik' bezig was.

Bron: Omroep Rijnwoude