College tevreden over fusie met Boskoop

Rijnwoude, 29 november 2007

Het college van burgemeester en wethouders van Rijnwoude heeft met tevredenheid kennis genomen van het voorstel van Gedeputeerde Staten voor de bestuurlijke toekomst van de gemeenten in de regio. Dit betekent dat Rijnwoude fuseert met Boskoop.

Het college van burgemeester en wethouders van Rijnwoude is blij, dat de provincie aan een aantal voorwaarden van de gemeente is tegemoet gekomen: Rijnwoude wordt niet opgesplitst, de weg naar een grote Groene Hartgemeente ligt nog open, de Greenport maakt straks deel uit van één gemeente, aan Zoeterwoude wordt de mogelijkheid geboden om aan te sluiten bij de fusiebesprekingen, en er komt geen fusie met Waddinxveen

College en raad gaan met de inwoners in gesprek over de aanpak in januari tijdens 4 bijeenkomsten in de kernen. De data zijn bekend: 8, 9, 10 en 14 januari. Vòòr 14 december wordt bekend gemaakt wanneer het college in welke kern op bezoek komt. Het spreekt voor zich, dat het college van Rijnwoude binnenkort met het college van de gemeente Boskoop gaat praten over het fusieproces.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.