Burgemeester Hommes: opgelucht en tevreden

Hazerswoude Rijndijk, 30 november 2007

Burgemeester An Hommes van Rijnwoude is opgelucht en tevreden over het besluit van de provincie dat Rijnwoude moet fuseren met Boskoop, zo verteld ze voor onze camera.

Burgemeester Hommes is opgelucht omdat een fusie met Waddinxveen van de baan is. Rijnwoude had al eerder aangegeven dat een samengaan van Waddinxveen, Boskoop en Rijnwoude onaanvaardbaar was voor Rijnwoude.

Ze ziet een fusie met Boskoop wel zitten, al vindt de nieuwe gemeente met zo'n 34.000 inwoners wel wat aan de krappe kant. Ze voorziet dat dit ook niet aan het einde van het herindelingsproces is. Ze vindt het jammer dat Zoeterwoude niet wil meedoen met de fusie. Ze verwacht dat de Rijnwoudse politici nog wel actie gaat ondernemen om hun Zoeterwoudse collega's om te praten.

Boskoop heeft teleurgesteld gereageerd. Deze gemeente had graag willen fuseren met Waddinxveen en Rijnwoude. Burgemeester Hommes verwacht dat het wel goed komt met Boskoop, want deze gemeente is toch ook voorstander van een gemeente waarbinnen het gehele sierteelt-gebied komt te vallen.

Bron: Omroep Rijnwoude