’Sleuren’ aan de Máximabrug

Rijnwoude, 25 oktober 2007

Een bestuurlijk duo bestaande uit een gedeputeerde en een lokale bestuurder moet verantwoordelijk gemaakt worden voor de realisatie van de Máximabrug. Dat vinden de statenfracties van VVD en CDA.

Volgens CDA-er Hans Démoed wordt heel veel gepraat over de Máximabrug, maar er gebeurt niets.Hij vraagt samen met het VVD-statenlid Floor Vermeulen om een plan van aanpak voor de realisatie van de brug. Volgens Démoed blijft die uit doordat veel verschillende partijen zich bezig houden met de vormgeving van de Oude Rijnzone en dus ook de Máximabrug, maar geen van deze bestuurders zich volledig heeft toegelegd op de realisatie van de brug. Démoed constateert dat er onduidelijkheid bestaat over wie er mee moet betalen aan de Maximábrug. Daardoor gebeurt er in de praktijk niets. De urgentie van de komst van de Máximabrug wordt niet voldoende in de praktijk vertaald.

Door twee bestuurders zich met de volle honderd procent in te laten zetten voor de brug kunnen barrières doorbroken worden, gelooft Démoed. Zij moeten echt aan die brug gaan sleuren en daarbij aan Gedeputeerde Staten een beeld geven van de knelpunten. Dan moet er een plan van aanpak met een duidelijk tijdpad ontstaan.

Wanneer dat plan er ook daadwerkelijk zal liggen, durft Démoed niet te zeggen. Volgens hem kost het tijd om een goed en realistisch plan te maken. Hij verwacht dat aarvoor een paar maanden nodig zijn. Het zou in elk geval al winst zijn er werd gestopt met alleen maar praten.

In 1975 werd voor het eerst gesproken over de komst van een brug over de Oude Rijn die de de Hoogewaard zou moeten ontlasten. De provincie heeft zich recent uitgesproken voor de aanleg van de Máximabrug.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.