Brandweerwedstrijden in Benthuizen

Benthuizen, 14 oktober 2007

Het brandweerkorps van Leimuiden heeft de brandweerwedstrijden gewonnen die zaterdag in Benthuizen werden georganiseerd. Er deden negen korpsen uit de regio aan mee. De teams van Hazerswoude en Koudekerk werden achtste en negende. In de reportage ziet u het verhaal van bevelvoerder Hennie Meijer van de Koudekerkse brandweer.

De wedstrijden waren georganiseerd door het korps van Benthuizen. In de Molenstraat was een ongeluk in scène gezet. Een automobilist had daar iemand aangereden, was de macht over het stuur verloren en tegen een leegstaand huis gereden. De teams werden eén voor één opgeroepen voor dit ongeluk. Ter plekke bleek echter dat er ook nog brand in het huis was uitgebroken. En er bevond zich nog een zwerver op zolder. Daarmee werd het een ingewikkeld probleem dat ter plekke moest worden opgelost.

Alle handelingen van de teams werden nauwkeurig in de gaten gehouden door een grote groep juryleden. De brandweerlieden werd niet alleen beoordeeld op snelheid, maar ook op de juiste uitvoering van de handelingen. Volgens juryvoorzitter Geek Smit zijn er bij zo'n wedstrijd eigenlijk geen verliezers. Alle korpsen zijn goed. Maar het is wel een goede gelegenheid om te toetsen waaraan een korps nog wat meer aandacht moet besteden.

Uiteindelijk won het team van Leimuiden met 1610 punten. Het team van Woubrugge werd tweede met 1588 punten. Deze teams mogen meedoen aan de finale die op 27 oktober in Gouderak wordt gehouden.

Het team van Hazerswoude werd achtste met 1376 punten en Koudekerk negende met 1342 punten. Commandant Verheggen van Rijnwoudse brandweer was niet gelukkig met deze uitslag. Hij denkt dat de juryrapporten nog wel goed doorgesproken zullen worden.

Bron: Omroep Rijnwoude