Bouwstop dreigt, huizen mogelijk te dicht op boerderij

Hazerswoude-Dorp, 13 oktober 2007

Een bouwstop dreigt voor de in aanbouw zijnde boerderij van projectontwikkelaar Schaap aan de Zuiddijk in Hazerswoude-Dorp. Willem Langhout, vertegenwoordiger van melkveehouder Andries Kerkvliet, heeft gisteren een bouwstop bij de rechter aangevraagd. Aanleiding is het feit dat de nieuwe huizen te dicht bij het melkveebedrijf van Kerkvliet komen te staan.

De kwestie kwam deze week al aan de orde in de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Rijnwoude. De commissie heeft de zaak aangehouden tot de volgende vergadering medio november omdat ze eerst meer informatie boven water wil halen.

Hazerswoudenaar Langhout heeft zich inmiddels flink verdiept in de langslepende kwestie. Hij zegt bewijzen in handen te hebben waaruit blijkt dat de gemeente de ene na de andere procedurefout heeft gemaakt. ,,De bouwvergunning is 1 maart verleend op verkeerde gronden. Er heeft geen milieuonderzoek plaatsgehad. Dat gebeurde pas 11 september.'' Volgens de bestaande wetgeving moet de afstand tussen een melkveebedrijf en burgerwoningen minimaal honderd meter zijn. De boerderij, met daarin burgerwoningen, staat op 38 meter afstand, aldus Langhout.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.