Gemeente wil haalbaarheid tunnel onderzoeken

Rijnwoude, 4 september 2007

Het gemeentebestuur wil een onderzoek laten uitvoeren naar de haalbaarheid van een tunnel onder het kuispunt Gemeneweg/Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp. De gemeente wil ook precies weten wat de aanleg van de tuneel gaat kosten. Voor dit onderzoek wordt 100.000 euro uitgetrokken.

De gemeenteraad van Rijnwoude is al jaren voorstander van de aanleg van een tunnel op de drukke kruising midden in het dorp. De provincie is daar minder enthousiast over. Die ziet meer in een omleidingsweg aan de oostkant van Hazerswoude-Dorp. Die weg zorgt ook voor een betere ontsluiting van het sierteeltgebied bij Boskoop.

Het voorstel voor een tunnel kwam van Bert Bosch van D66. Uit onderzoek dat hij liet doen, bleek dat de tunnel gebouwd kan worden voor ruim vier miljoen euro. Latere berekeningen gaven aan dat het wel eens dubbel zoveel zou kunnen worden. Het college wil het nu precies weten.

De gemeenteraad wil dat de provincie meebetaalt aan de aanleg van een tunnel. Maar dat is nog allerminst zeker. Het is nog maar de vraag of Rijnwoude in zijn eentje de kosten kan dragen. Wethouder Uljee heeft hierover binnenkort een gesprek met gedeputeerde Govert Veldhuijzen van e provincie.

Bron: Omroep Rijnwoude