College wil geen enquête over de toekomst van Rijnwoude

Rijnwoude, 28 september 2007

Het College van Rijnwoude heeft lauw gereageerd op een voorstel een enquête te houden waarin de inwoners zich kunnen uitspreken over de toekomst van Rijnwoude.

Mevrouw Anneke van der Poel vroeg gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering voor de tweede keer om zo'n enquête. Ze vindt dat de inwoners van Rijnwoude hun mening moeten kunnen geven over de verschillende mogelijkheden. Het College ging niet op haar verzoek. Volgens burgemeester Hommes zullen wel informatieavonden worden georganiseerd.

Fractievoorzitter Henk Goes van de PvdA gaf aan dat er overleg gaande is tussen de politieke partijen in Rijnwoude over het houden van een enquête. De politici denken aan een enquête ergens in december 2007 of januari 2008.

In de ogen van Anneke van der Poel is dat veel te laat. Rijnwoude moet uiterlijk 15 oktober de provincie vertellen wat de gemeente wil. En begin december neemt het College van Gedeputeerde Staten dan een besluit. Dat besluit wordt dan genomen voordat de uitslag van de enquête bekend is.

Henk Goes vindt het beter om te wachten op dat besluit. Voor de inwoners is het dan duidelijker waar ze aan toe zijn. Volgens hem is er nog tijd genoeg, want Provinciale Staten moeten het besluit in het voorjaar nog bekrachtigen.

Inmiddels heeft de fractie van de SP in de Provinciale Staten aangekondigd volgende week een enquête in Rijnwoude te zullen houden.

Bron: Omroep Rijnwoude