Verkeerslichten Koudekerk aan den Rijn in werking

Koudekerk a/d Rijn, 20 juli 2007

Onlangs zijn de verkeerslichten bij de Koudekerkse brug in werking. De installatie heeft zijn vuurdoop gehad, juist in de drukste periode van het jaar met de meeste brugopeningen (gemiddeld zo’n vijftig keer per dag).

Het bruglicht in de Dorpsstraat is vervangen door een verkeerslicht. Rood licht betekent verplicht stoppen. Dat geldt voor iedereen, dus ook als men rechtdoor moet. Dit leidt tot een langere wachtrij dan gebruikelijk. Maar als er eenmaal groen licht wordt verkregen, kan er ook doorgereden worden. Overigens kan de volgorde van de lichtregeling nog wijzigen, afhankelijk van het optimaliseren van de regeling. Hieraan wordt gewerkt.

De rode lichten bij de rotonde op de Rijndijk gaan nu gefaseerd uit. Dit betekent dat al het verkeer niet tegelijkertijd de rotonde op kan rijden.

Op het ogenblik regelen de verkeerslichten alleen het verkeer op werkdagen tijdens de ochtendspits tussen 07.00 en 09.00 uur. Er wordt nog nader bekeken of deinstallatie ook op andere momenten moet worde aangezet.

Er wordt nog uitgezocht hoe lang de vekeerlichten in werking blijven na het openen van de brug. Het gaat daarbij om het vinden van de meest efficiënte en veilige afstelling.

De gemeente probeert er alles aan te doen om het verkeer op de kruising zo ordelijk mogelijk te laten verlopen. Toch zal het kort achter elkaar openen van de brug tijdens de spitsuren in combinatie met veel vrachtverkeer op een smal punt onvermijdelijk leiden tot opstoppingen.

De gemeente nodigt iedereen uit positieve of negatieve reacties te sturen naarinfo@rijnwoude.nl. Een schriftelijke reactie is ook welkom.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.