OZB Rijnwoude niet verhoogd

Rijnwoude, 12 juli 2007

De OZB-belasting in Rijnwoude wordt niet verhoogd. Doordat de bijdrage van de overheid aan de gemeente hoger is uitgevallen dan verwacht, is het dreigende tekort van 835.000 euro op de Rijnwoudse begroting opgeheven. Daardoor zijn extra maatregelen om dat tekort te corrigeren niet nodig, aldus wethouder Van Velzen.

De wethouder van Financiën kondigde eerder aan dat de ozb-belasting wat hem betreft met maximaal vijf procent zou mogen stijgen. Ook gaf hij aan dat het schrappen van gemeentelijke taken tot één van de bezuinigingsmaatregelen behoort. Hoewel dat nu van de baan is, moet Rijnwoude zich volgens Van Velzen niet rijk rekenen.De tekorten die we voorzagen zijn nu ongedaan gemaakt, maar we moeten prioriteiten blijven stellen.

Rijnwoude heeft de komende jaren veel projecten op de agenda staan, waarvoor diep in de buidel moet worden getast. Zo doen de herinrichting van het centrum van Hazerswoude-Rijndijk en de plannen voor de Oude-Rijnzone een flinke aanslag op het gemeentebudget. In september zal de raad onderzoeken welke van plannen in de komende jaren prioriteit krijgen.