Woningbouw bij Bos Beton kan nog even duren

Koudekerk a/d Rijn, 1 juni 2007

Het zou nog wel tot 2009 kunnen duren voordat de eerste paal kan worden geslagen voor woningbouw op het terrein van Bos Beton in Koudekerk a/d Rijn.

Het bedrijf Latexfalt heeft beroep aangetekend bij de Raad van State tegen de milieuvergunning die de gemeente wil verstrekken. Vanaf een afstand van veertig meter mag niemand meer de asfaltproductie van Latexfalt in Koudekerk ruiken. Dat eist de gemeente Rijnwoude in de nieuwe milieuvergunning voor de fabriek aan de Hoogewaard. Latexfalt vindt deze regels onrealistisch.

Wethouder Frank Uljee legde tijdens de raadsvergadering uit dat de afhandeling van deze beroepsprocedure door de Raad van State best wel eens twee jaar zou kunnen duren. En zo lang mag er niet worden gebouwd.

Na sluiting en sloop van deze voormalige betonfabriek wilden zowel inwoners van Koudekerk als de Rijnwoudse gemeenteraad huizen bouwen op het terrein. Er werd zelfs het eerste burgerinitiatief van Rijnwoude aan gewijd. Vertegenwoordigers van de initiatiefgroep toonden zich teleurgesteld over de trage gang van zaken.

Bron: Omroep Rijnwoude