Rijnwoude moet snel beslissen over fusie

Rijnwoude, 21 juni 2007

Rijnwoude moet snel een beslissing nemen over de vraag met welke andere gemeenten het wil samengaan. Dat is namelijk ook voor de fusie van de Rijnstreek met de regio Holland Rijnland van groot belang.

Indien Rijnwoude in 2010 samen gaat met de twee gemeenten in de Goudse regio, zal de gemeente uit de Rijnstreek stappen. Onduidelijkheid over het al dan niet uittreden van Rijnwoude kan de fusie van de Rijnstreek met de regio Holland Rijnland vertragen. Die fusie staat voor 2009 op de agenda.

Het algemeen bestuur van de regio heeft deze week besloten om de aanstaande fusie met Holland Rijnland (de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek) de komende tijd verder uit te werken. Daarbij deed de voorzitter van de regio, de Alphense burgemeester Nico Schoof, de oproep aan Rijnwoude om snel duidelijkheid te geven.

De fusie van de Rijnstreek met Holland Rijnland is al vaker uitgesteld, maar kan nu weinig vertraging meer verdragen. Op 1 januari 2009 gaan Alkemade (in Holland Rijnland) en Jacobswoude (in de Rijnstreek) samen. Het is erg onhandig als de regiofusie daarbij achterblijft.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.