PvdA Rijnwoude zoekt geen andere wethouder

Rijnwoude, 4 juni 2007

Wethouder De Best blijft gewoon in het zadel. Zijn fractie PvdA peinst er niet over om een andere man of vrouw te zoeken die zijn taken moeten overnemen. Evenmin vindt fractieleider Henk Goes dat hij een deel van zijn taken moet overdragen.

Goes reageert op de aantijgingen van de oppositiepartij VVD. Voor de liberalen is na een reeks budgetoverschrijdingen en communicatieproblemen de maat vol. De meeste fouten zijn volgens hen toe te schrijven aan een gebrek aan sturing aan de ambtelijke organisatie door wethouder De Best.

Fractieleider Geenjaar riep deze wethouder donderdagavond op 'politieke verantwoordelijkheid' te nemen.

De verwijten zijn niet helemaal aan Goes voorbij gegaan. Hij wil intern bespreken hoe de partij lessen uit de kritiek kann trekken. Maar hij geeft de VVD geen gelijk. Er worden altijd fouten gemaakt in een organisatie. En er gebeuren ook goede dingen. Volgens Goes heeft de VVD de dingen die niet goed liepen van jaren bijeen geraapt. Dat de VVD de wethouder in verkapte bewoordingen vroeg om op te stappen vindt de PvdA-fractieleider 'belachelijk'. Hij denkt dat er nog steeds een stukje afgunst leeft bij de VVD. Gerda Geenjaar had graag wethouder willen worden, maar liep die post in 2002 al mis.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.