Inloopavond over rotonde in Benthuizen

Benthuizen, 20 juni 2007

De provincie Zuid-Holland organiseert op 9 juli een inloopavond over de aanleg van een rotonde in de N209 bij Benthuizen. Om de veiligheid en doorstroming te verbeteren wil de provincie Zuid-Holland de kruising op deze te vervangen door een rotonde. Het gaat om een meerstrooksrotonde.

Op het ogenblik zijn er problemen met de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling op de kruising van de Hoogeveenseweg en de Omleidingsweg in Benthuizen. Met het oog op de toekomstige ontwikkelingen in het omliggende gebied is het de verwachting dat de druk op deze verkeersader in de toekomst zal toenemen. Dir wordt veroorzaakt door Woningbouw, bedrijvigheid, de ontwikkeling van een golfbaancomplex en nieuwe mogelijkheden voor recreatie.

Tijdens de inloopavond hebben belangstellenden de mogelijkheid het Definitief Ontwerp van de rotonde te bekijken. De avond wordt gehouden op maandag 9 juli van 19.00 uur tot 21.00 uur in Café en Partycentrum "De Tas", De Dam 3 in Benthuizen.

Daarnaast ligt het Definitief Ontwerp nog tot 30 juli 2007 ter inzage in het gemeentehuis van Rijnwoude. Reactie kunnen worden gestuurd naar de provincie Zuid-Holland, t.a.v. de heer R.O. Wisse (kamer A 2.61), Postbus 90602, 2509 LP Den Haag of via e-mail aan ro.wisse&pzh.nl.

Bron: Provincie Zuid-Holland