Gemeente op zoek naar kandidaten voor Vrijwilligersoorkonden

Rijnwoude, 15 juni 2007

De gemeente hecht bijzonder veel waarde aan de inzet van de vrijwilligers voor of in Rijnwoude. Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie worden vijf vrijwilligers in het zonnetje gezet. Zij krijgen een vrijwilligersoorkonde uitgereikt. DE gemeente is op zoek naar kandidaten hiervoor.

De gemeente streeft ernaar om één oorkonde per kern (inclusief Groenendijk) uit te reiken. Vrijwilligers die op meerdere plaatsen in de gemeente of voor Rijnwoude breed activiteiten verrichten, kunnen ook in aanmerking komen voor een oorkonde. Het is ook mogelijk een groep vrijwilligers voor te dragen. De gemeente wil vooral dat de "verborgen" vrijwilliger, die anoniem, niet aangesloten bij een organisatie en/of bijna ongemerkt actief is, aan bod komt.

Om de keuze zo eerlijk mogelijk te laten plaatsvinden, is een Commissie ten behoeve van Vrijwilligersoorkonden ingesteld. Kandidaten kunnen door iedereen worden voorgedragen, bijvoorbeeld door iemand die werkzaam is voor een instelling met vrijwilligers in Rijnwoude.

Vrijwilligers die aangemeld worden bij de commissie, dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Men moet belangeloos minimaal 5 jaar werkzaamheden als vrijwilliger verrichten. Verder moeten de werkzaamheden als vrijwilliger van belang zijn en breed maatschappelijk geaccepteerd, dat wil zeggen niet onethisch of strijdig met geldende normen en waarden. En de werkzaamheden als vrijwilliger moeten de sociale samenhang in Rijnwoude bevorderen. Iedereen die een bezoldiging krijgt voor het vrijwilligerswerk valt af. Een onkostenvergoeding is wel toegestaan.

Meer informatie en een aanmeldingsformulier is te vinden op de website van de gemeente: www.rijnwoude.nl. Formulieren moeten worden gestuurd naar deGemeente Rijnwoude, Commissie Vrijwilligersoorkonden, t.a.v. de heer J. van Almkerk, Antwoordnummer 20022, 2300 VE Leiden.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.