De Wit/ Schendeling beste eiergooiers

Koudekerk a/d Rijn, 11 juni 2007

Met de niet heel indrukwekkende afstand van 41 meter en 20 centimeter heeft het koppel Stefan de Wit en Thomas Schendeling uit Koudekerk de Open Koudekerkse Eiergooi-kampioenschappen gewonnen. Die werden zaterdag gehouden op het veld van VV Koudekerk.

Niet indrukwekkend omdat het record van 55,50 meter, daterend uit 1996, bij lange na niet gehaald werd. En met deze afstand zou het koppel vorig jaar op de 11de plaats zijn geeindigd.

Bij het eiergooien moet een rauw ei over een zo groot mogelijke afstand worden gegooid en heel in de handen van de vanger terecht komen. Van de 54 deelnemende koppels, die ieder drie pogingen mochten doen, lukte dat maar bij 13 eieren.

Achter de winnaars eindigden Vincent en Bart Rademaker uit Hazerswoude op de tweede plaats (38,30 meter) en Edward Verbreek en Davy Rijnbeek (38,20 meter), eveneens uit Hazerswoude werden derde.

De organisatie is tevreden over het evenement, maar raad toekomstige deelnemers aan meer te oefenen, zodat het record van Davy Rijnbeek en Peter van de Berg, de volgende keer wel uit d e boeken kan.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.