Brand in garage in Hazerswoude-Rijndijk

Hazerswoude-Rijndijk, 22 juni 2007

In het garagebedrijf van B-R Autoschade aan de Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

Vanochtend vroeg om ongeveer 4.00 uur is brand ontstaan bij de werkplaats van B-R Autoschade naast garagebedrijf Van Schie aan de Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk. De brandweer van Rijnwoude was zeer snel ter plekke. Zij werden bijgestaan door de brandweer van de omliggende gemeenten.

In eerste instantie werd melding gemaakt van een grote brand, later opgeschaald naar een zeer grote brand. Daarbij bestond het vermoeden, dat asbest vrij zou kunnen komen. Daarom werden de bewoners van het pand vlak naast de werkplaats geëvacueerd. Bovendien bestond het gevaar dat de brand zou overslaan naar de woning, die zeer dicht op de werkplaats staat. In verband met de windrichting werden ook de bewoners aan de overkant van de Rijn (Koudekerk aan den Rijn) gealarmeerd. Zij moesten ramen en deuren gesloten houden. Gedurende twee uur was in Koudekerk aan den Rijn de Dorpsstraat tussen Lagewaard en Bruggestraat afgesloten voor alle verkeer. Ook het scheepvaartverkeer is gedurende twee uur stilgelegd.

Gebleken is, dat er geen asbest is vrij gekomen. Verder is de brand is niet overgeslagen naar de woning en de showroom van Van Schie. Daar is echter wel sprake van een aanzienlijke water- en rook- en roetschade. Om ongeveer 6.15 uur is het sein brandmeester gegeven. De Dorpsstraat werd op dat tijdstip weer vrij gegeven voor verkeer en vanaf dat moment mocht ook de Rijn weer bevaren worden.

De Rijndijk is om ongeveer 8.00 weer vrijgegeven voor het verkeer. De brandweer heeft het pand voor verder onderzoek nu overgedragen aan de politie. Er hebben zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Bron: Omroep Rijnwoude