Plannen voor nieuwe centrum van Hazerswoude-Rijndijk gepresenteerd

Hazerswoude-Rijndijk, 17 mei 2007

De gemeente heeft het voorlopige masterplan voor het nieuwe centrum van Hazerswoude-Rijndijk gepresenteerd. In het gebied tussen Rijndijk, Da Costasingel. Potgieterlaan en Gemeneweg komt een nieuwe wijk met 350 woningen.

De wijk wordt gebouwd rondom een haventje. Er komt een nieuw winkelcentrum met daaronder een parkeergarage. In het winkelcentrum komen in ieder geval twee supermarkten (Super de Boer en Hoogvliet) en nog een reeks andere winkels.

Het oude winkelgebied langs de Da Costasingel wordt een gezondheidscentrum met daarin een huisartsenpost, een apotheek, fysiotherapie en een thuiszorgwinkel. Het flatgebouw wordt niet afgebroken, maar opnieuw ingericht. Wel zal het gebouw worden doorsneden door een fietspad.

Langs de Gemeneweg is een brede school gepland. Daar worden de drie basisscholen, sporthal de Cirkel en het multifunctioneel centrum Het Anker bij elkaar gebracht.

Een aantal bestaande gebouwen in het gebied, zoals de watertoren, de boerderijen en enkele huizen blijven bestaan en worden opgenomen in het plan.

Langs de oever van de Rijn komt een houten steiger met aanlegplaatsen voor boten. Het is de bedoeling dat dit gebied een soort wandelpromenade krijgt. Om de snelheid van het verkeer over de Rijndijk te beperken, komt er een brug over het haventje met maar één rijbaan.

Het is de bedoeling dat het plan in fasen wordt gerealiseerd, zodat bewoners en ondernemers geen tijdelijke huisvesting nodig hebben. Het plan moet in het jaar 2015 klaar zijn. Het financiële plaatje is nog niet rond. Er is nu nog een tekort van ongeveer 10 miljoen euro. De betrokken partijen verwachten echter dat dit wel gaat worden opgelost.

Bron: Omroep Rijnwoude