Jeu de Boer wil uitbreiden

Hazerswoude, 15 mei 2007

Jeu de Boer heeft uitbreidingsplannen. Zo willen de eigenaren een nieuw bedrijfspand bouwen en zijn er binnenkort drie nieuwe activiteiten te boeken. Ook ligt er een aanvraag voor een extra bedrijfswoning.

''Nu gebruiken we een oude stal als bedrijsfpand,’’ legt Marcel van Beek van Jeu de Boer uit. De wens is om een nieuw pand speciaal voor Jeu de Boer te bouwen met de uitstraling van een boerderij met daarnaast een hooiberg. Als het aan de eigenaren ligt, staan er straks ook twee bedrijfswoningen: één voor de boerderij en één voor Jeu de Boer.

Jeu de Boer is een bedrijf dat nu voor het derde seizoen polderrecreatie biedt aan groepen. Nieuwe activiteiten zijn een gps-wandeltocht, kanotocht, en een combinatie van varen, steppen en schilderen in de polder. Vorig jaar trok het bedrijf 11.000 bezoekers. ''De uitbreiding is mede een gevolg van het succes,’’ aldus Van Beek.

De gemeenteraadsleden willen graag meepraten over de nieuwe plannen. ''Er komt een heel dorp daar,’’ is de reactie van CDA’ er Kerkvliet. VVD’ er Meerburg zet nog wel vraagtekens bij de tweede bedrijfswoning. ''Dat lijkt me een beetje overdreven. Het moet geen Jeu de Fabrique worden.’’ De bedrijfswoning voor Jeu de Boer mag er alleen komen als de noodzaak kan worden aangetoond, benadrukte wethouder Uljee.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.