GWR roept op bezwaar te maken tegen windmolen

Rijnwoude, 12 mei 2007

De politieke partij GWR (Geen Windmolens in Rijnwoude) roept alle inwoners van Rijnwoude op nog één keer bezwaar te maken. Dat kan omdat er nog een bouwvergunning moet worden afgegeven voor de tweede molen.

Wegens archeologische vondsten moest de tweede molen worden verplaats worden. Dat betekent dat er een nieuwe bouwvergunning nodig was. Die is nu verleend en daarom kunnen tot 6 juni 2007 bezwaren tegen die bouwvergunning voor deze molen worden ingediend.

Iedereen die meent dat deze molen (nr. 2) niet gebouwd mag worden, kan een bezwaar tegen de bouwvergunning indienen bij B&W van Rijnwoude. Voor de GWR is het belangrijkste argument dat ook deze molen het Groene Hart ernstig beschadigt. Rust en uitzicht zijn verloren. Verder bestaat er een risico van geluidsoverlast voor bewoners in het oostelijke deel van Hazerswoude-Rijndijk.

Volgens de GWR helpen bezwaarschriften ook ter ondersteuning van het hoger beroep dat een aantal van de tegenstanders van de windmolens heeft ingediend. Dit wordt de komende tijd door de Raad van State behandeld. Nu ingediende bezwaarschriften zullen dit hoger beroep moreel ondersteunen.

Een concept-bezwaarschrift is te vinden op de site: www.geenwindmolensrijnwoude.nl. Het moet worden ingediend voor 6 juni 2007.

Bron: Omroep Rijnwoude