Doorrijden na aanrijding

Hazerswoude-Dorp, 2 mei 2007

Op dinsdag 1 mei, rond 21.50 uur, is een 67-jarige man van achteren aangereden door een onbekend gebleven auto. De man liep over de Dijkgraafweg in Hazerswoude-dorp toen hij van achteren geraakt werd. Hij kwam ten val waardoor hij de auto niet heeft kunnen zien. De bestuurder van de auto is vervolgens doorgereden.

De man heeft letsel opgelopen en heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is een onderzoek gestart.

Doorrijden na een ongeval is een strafbaar feit. Artikel 7 van de Wegen Verkeerswet bevat een verbod op het doorrijden na een ongeval. Als iemand betrokken is bij een aanrijding waarbij er schade of letsel is toegebracht, mag hij/ zij de plaats van het ongeval niet verlaten tot het moment dat hij/ zij de gelegenheid heeft geboden tot het vaststellen van de identiteit en die van het voertuig.

Wanneer er gewonden zijn mag de bestuurder de gewonden niet in hulpeloze toestand achterlaten. Een bestuurder die betrokken is bij het ongeval kan in dit geval eerste hulpverlenen en de hulpverleningsdiensten oproepen via 1-1-2.

Uiteraard gelden deze regels alleen indien de bestuurder weet of redelijkerwijs moet weten dat er een aanrijding is geweest.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.