Caravancontroles worden verscherpt

Rijnwoude, 29 mei 2007

Zijn de accu's en gastanks verwijderd uit caravans die in de stalling staan? Blijven de disselbakken open? Eigenaren van caravanstallingen in de Leidse regio krijgen voortaan vaker een bezoek van Milieudienst West-Holland. Om te beginnen in Rijnwoude. In deze gemeente, met name in Koudekerk, is de onrust over de veiligheid van opgeborgen caravans het grootst.

De vijf stallinghouders in Rijnwoude zijn per brief van de nieuwe aanpak op de hoogte gesteld. Volgens een woordvoerster van de Milieudienst West-HollandZe vallen ze onder de Wet Milieubeheer. In de brief aan de ondernemers staan de regels verder uitgewerkt. De regels waren in feite al van kracht. Door ze nog eens te benoemen, weten de ondernemers beter waar ze aan toe zijn.

Koudekerker Fred Schröder, die zich al een jaar zorgen maakt over de caravanstalling van Dorrepaal tegenover zijn woning, heeft weinig vertrouwen in de aanpak. Volgens hem heeft de Grontmij en rapport gemaakt over de veiligheid van caravanstallingen. Hij krijgt, ondanks aandringen, dat rapport niet te lezen. Hij hoor helemaal niets van de gemeente of van de milieudienst, behalve dan dat hij zich geen zorgen moet maken.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.