Week geen treinen tussen Woerden en Leiden

Regio, 23 april 2007

Tussen Woerden en Leiden rijden volgende week geen treinen. ProRail vervangt op twee gedeelten het spoor. De Nederlandse Spoorwegen zetten bussen in als vervangend vervoer.

De spoorvernieuwing, zo wordt gezegd, wordt grondig aangepakt. Bij Bodegraven wordt ruim acht kilometer spoor vernieuwd en bij Alphen ruim vier kilometer. Grint (ballast), bielzen of dwarsliggers en spoorstaven worden vervangen door nieuw materiaal.

Het karwei komt niet onverwacht. Twee maanden geleden wees ProRail in een brief aan onder andere de gemeenten Alphen, Bodegraven en Woerden al op problemen met verbindingen tussen spoorstaven. In diezelfde brief werd aangekondigd dat de werkzaamheden in mei zouden worden uitgevoerd. Problemen zijn er ook met d ebovenleiding bij de spoorbrug over de Gouwe bij Alphen. Machinisten moeten nu met beleid de brug nemen. De vervanging van de bovenleiding is pas over twee jaar voorzien. Ook onderzoekt ProRail samen met de NS nog of de vertragingen (ook) te maken hebben met de dubbeldekkers, die op het traject rijden sinds de invoering van het nieuwe dienstrooster in december vorig jaar.

ProRail voert de werkzaamheden aan de spoorbaan zelf volgende week uit, omdat het door de vakantie vermoedelijk minder druk is in de trein. Het traject wordt gebruikt door de trein van Leiden naar Utrecht vv. komende week rijden ze uit de richting Leiden tot Alphen en uit de richting Utrecht tot Woerden. Daar kan worden overgestapt op de bus. Ook Bodegraven krijgt een busverbinding met beide plaatsen.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.