Raadscommissie botst met wethouder over begraafplaats

Koudekerk a/d Rijn, 4 april 2007

Leden van de Raadscommissie voor Ruimtelijke Zaken hebben kritiek geuit op het optreden van wethouder Kees de Best bij de uitbreiding van de begraafplaats in Koudekerk. Commissielid Ketel (VVD) vond dat zijn optreden niet getuigde van bestuurlijke zorgvuldigheid.

De begraafplaats in Koudekekerk is bijna vol en moet worden uitgebreid. Enkele omwonenden vinden dat de geplande uitbreiding te dicht bij hun woningen komt. Volgens Ferdinand Ketel (VVD) was er best een compromis mogelijk geweest. Maar de wethouder is niet ingegaan op zijn suggestie om een gesprek met de omwonenden aan te gaan. Ook hebben de omwonenden nooit meer iets gehoord over de bezwaren die ze hebben ingediend.

Het plan voor de uitbreiding van de begraafplaats ligt nu bij de provincie. Als de bezwaarmakers in beroep gaan, kan dit de procedure onnodig nog verder vertragen. Ketel riep de wethouder op om uit zijn ivoren toren te komen en met de mensen te gaan praten.

Ketel kreeg bijval van de raadsleden Van Kuijk (SGP/ChristenUnie) en Kerkvliet (CDA). Ze spraken van een zorgelijke ontwikkeling.

Volgens wethouder De Best is er in 2005 diverse keren overleg gevoerd met de bewoners. Naar aanleiding daarvan is het plan aangepast. Uiteindelijk waren de bewoners het er nog steeds niet mee eens. Toen heeft het College de knoop doorgehakt. De wethouder kondigde aan dat er op 4 april een ambtenaar alsnog in gesprek gaat met bezwaarmakers.

Bron: Omroep Rijnwoude