Nog geen besluit over brandweerkazerne in Koudekerk

Koudekerk a/d Rijn, 4 april 2007

De Raadscommissie Ruimtelijke Zaken heeft nog niet ingestemd met de locatie voor de nieuwe brandweerkazerne in Koudekerk. De leden willen eerst duidelijkheid hebben over de uitbreiding van de begraafplaats.

Het is de bedoeling dat de nieuwe kazerne van de brandweer op dezelfde plek komt als de bestaande kazerne. Dit betekent echter wel dat er geen ruimte is voor de tweede fase van de uitbreiding van de begraafplaats. De gemeenteraad heeft de inwoners van Koudekerk toegezegd dat er ook in de toekomst voldoende ruimte op de begraafplaats voor het begraven van de inwoners.

Burgemeester Hommes gaf aan dat het probleem kan worden opgelost als de politie afstand doet van het huisje dat nu nog op het terrein staat. De kazerne kan dan naar voren schuiven. Er komt dan plaats vrij voor de begraafplaats. Volgens de burgemeester was de kans klein dat de politie daarmee wil instemmen. Een lid van de commissie suggereerde het gebouwtje dan maar te onteigenen.

Met de locaties van de nieuwe kazernes in Hazerswoude-Dorp en Benthuizen had de Commissie geen problemen. De leden waren blij dat wethouder Kees van Velzen een oplossing had gevonden voor het parkeren van de vrachtwagens in Benthuizen.

De discussie over de kazerne en de begraafplaats in Koudekerk wordt voortgezet in de raadsvergadering van 19 april.

Bron: Omroep Rijnwoude