Meer kans op huurwoning in Rijnstreek

Regio, 17 april 2007

De kans op een huurwoning in Alphen aan den Rijn en omliggende dorpen is fors toegenomen. De Stichting Woonmarkt Rijnstreek zag het aantal mensen dat reageerde op een vrijkomende huurwoning vorig jaar afnemen met 27 procent.

Volgens het jaarverslag waren in 2006 ongeveer 3700 mensen actief op zoek naar een huurflat of -huis in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Jacobswoude of Rijnwoude. Dit zijn er 1300 minder dan in 2005. Toch blijft de gemiddelde inschrijftijd voor woningzoekers ruim drie jaar.

Woonmarkt Rijnstreek is een samenwerkingsverband tussen Wonen Centraal in Alphen, Woonstichting Nieuwkoop, Habeko Wonen, Woondiensten Aarwoude en Vestia Midden-Nederland. Secretaris Rogier van der Laan ziet de cijfers per gemeente verschillen maar heeft geen verklaring voor de toegenomen kans op een huurwoning.

In september begon een experiment waarbij vijftien procent van de woningen op het platteland ook toegankelijk zijn voor inwoners van Alphen aan den Rijn en andere Rijnstreek-gemeenten. Resultaten van dit experiment worden over enkele maanden bekend.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.