Explosieve stijging autokraken

Regio, 25 april 2007

Het aantal autoinbraken in Zoeterwoude, Koudekerk, Hazerswoude, Benthuizen en Leiderdorp is dit jaar meer dan verdubbeld ten op zichte van vorig jaar. Dat constateert het politieteam Leiderdorp.

De eerste drie maanden van vorig jaar waren er 55 auto-inbraken, terwijl dezelfde periode dit jaar er 116 aangiften zijn geweest. Voor 2007, tot nu toe, zijn er 139 auto-inbraken geteld.

Bij de inbraken werden voornamelijk de sloten geforceerd of ruiten ingeslagen om de auto’s te openen. Autoradio’s annex cd-spelers blijken nog steeds in trek te zijn bij de inbrekers. Een toename is echter ook te zien bij navigatiesystemen of onderdelen daarvan.

Een arm waaraan het navigatiesysteem wordt bevestigd, wordt regelmatig aan de voorruit achtergelaten. Dit kan voor inbrekers reden zijn om op zoek te gaan naar meer spullen. Dieven kijken zelfs of er een zuigring zichtbaar is op de voorruit, zegt een woordvoerster van politie. Dit kan eveneens reden zijn om een ruitje in te tikken. Het schoonmaken van de voorruit is dan ook daadwerkelijk zinvol, suggereert het politieteam.

De politie roept dan ook op inbrekers niet in de verleiding te laten komen en hen geen kans te geven.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.