Buurt stapt naar rechter als jeugdcentrum mag uitbreiden

Hazerswoude-Rijndijk, 27 april 2007

Als de gemeente Rijnwoude de uitbreidingsplannen van het Jeugd Jongeren Buurtwerk Hazerswoude (JJB) goedkeurt, stappen omwonenden naar de rechter. Het jongerencentrum heeft in februari een bouwvergunning gekregen voor het aanbouwen van een berging tegenover de Chopinlaan.

Die vergunning is onder druk komen te staan nu bewoners bij de raadscommissie bezwaar hebben aangetekend. Ze zijn bang dat de openslaande deuren in de berging bij uitstek geschikt zijn voor de aan- en afvoer van goederen, met de bijbehorende verkeers- en geluidsoverlast.

De bewoners vrezen dat bij de berging ook bijvoorbeeld instrumenten van optredende bands van en naar de JJB gereden worden. Dat kan ook ’s nachts geluidsoverlast veroorzaken. De bewoners vrezen ook dat hangjongeren hun plek aan de andere kant van de JJB verwisselen voor een plekje bij de berging.

Hoewel beheerder Johan den Houdijker de bewoners verzekert dat de overlast beperkt zal worden door geluidisolerende maatregelen en zijn persoonlijke toezicht, zijn bewoners bang dat dat allemaal niet helpt. De bewoners zullen naar de rechter stappen als de gemeente de bouwvergunning niet intrekt.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.