Verbazing over uitspraak gedeputeerde over burgemeester

Rijnwoude, 1 maart 2007

Tijdens een verkiezingsbijeenkomst van de VVD in Hazerswoude-Dorp heeft gedeputeerde Lenie Dwarshuis gezegd dat de provincie nooit een verzoek uit Rijnwoude heeft ontvangen om de vacature voor een koninklijk benoemde burgemeester open te stellen.

Mevrouw Dwarshuis riep de Rijnwoudse politic op om actie te ondernemen als er behoefte is aan een 'vaste' burgemeester. Ze adviseerde zo gauw mogelijk te komen met een unanieme motie en een brief.

Volgens fractievoorzitster Gerda Geenjaar van de VVD in Rijnwoude klopt de uitspraak van Dwarshuis niet. Vertegenwoordigers van de politiek in Rijnwoude zijn zelfs bij Commissaris van de Koningin Jan Franssen op bezoek geweest om te pleiten voor een nieuwe koninklijk benoemde burgemeester.

Wel gaf Geenjaar aan dat het op dit moment beter is om even te wachten op de conclusies van de provinciale commissie over mogelijke herindelingen in de regio. Maar als daaruit blijkt dat Rijnwoude zelfstandig kan blijven, dan moet een nieuwe koninklijk benoemde burgemeester er zou gauw mogelijk komen.

Rijnwoude heeft al sinds 2001 waarnemend burgemeesters. Na Jan Westra en Enric Hessing vervult nu An Hommes die functie.

Bron: Omroep Rijnwoude