PEX wint dubbel bij Rijn en Wouden Popprijs

Hazerswoude-Rijndijk, 19 maart 2007

De rockband PEX is de grote winnaar van de Rijn en Wouden Popprijs. Zaterdagavond heeft het viertal uit Leiden en Delft de publieksprijs én de juryprijs gewonnen tijdens de finale in Hazerswoude-Rijndijk. Dubbele winst in Pleyn 68 voor de band die onlangs het muzikale roer heeft omgegooid.

Probeerde PEX twee jaar geleden nog ‘de waarheid te verkondigen met drie akkoorden’, nu heeft de rechttoe rechtaan rock ’n roll plaats gemaakt voor nummers met meer diepgang en verassende muzikale uitstapjes. ''We hebben een turbulente periode achter de rug’’, zegt zanger Vincent Pex. ''We hebben in 2005 alle dingen gedaan die we konden doen, maar daarna hebben we een rustpauze genomen om onszelf opnieuw uit te vinden.’’ Persoonlijke gebeurtenissen, zoals de zelfmoord van een vriend en collega-muzikant, hebben een plek in de muziek gekregen.

De vakjury was onder de indruk van PEX. ''De jury is van mening dat PEX de terechte winnaar is geworden. De band scoorde het meest op muzikaliteit. Het speelde een goeie set met mooie liedjes. Alles stond gewoon’’, zegt de juryvoorzitter die onherkenbaar wil blijven. PEX kan kiezen voor studiotijd bij The Box Studio’s in Katwijk, een geluidsopname op locatie door Rockaway Beach uit Leiden, of een tegoedbon van instrumentenwinkel Just Music in Leiden. De band gaat door de juryprijs ook optreden bij het programma ‘Stork on Air’ op Radio West.

Het massaal toegestroomde publiek kon de nieuwe stijl van PEX eveneens waarderen. Met stembiljetten bezorgde het PEX de publieksprijs. De band krijgt enkele optredens. Zo staat het ondermeer op een selectieavond in het LVC in Leiden voor een podiumplek op het Leidse festival Werfpop.

Volgens Vincent Pex komt de winst op het juiste moment. ''We zijn hard bezig geweest om onze sound te veranderen. De inspanning heeft zich nu uitbetaald. De Popprijs heb ik leren kennen als een prestigieuze prijs. Het is een prijs waar veel mensen waarde aan hechten.’’

Andere finalisten bij de vierde editie van de Rijn en Wouden Popprijs waren Spaug, Kangaroo Dynasty en The Pleasure Principle.

Bron: Omroep Rijnwoude