A4 bij Leiden toekomstige 80-kilometerzone

Regio, 16 februari 2007

De maximumsnelheid op de A4 tussen Leiderdorp en Leiden gaat op de lange termijn omlaag van 100 naar 80 kilometer per uur. Rijkswaterstaat maakte dat donderdag bekend tijdens een informatieavond over de verbreding van de autosnelweg.

Ter hoogte van de Oude Rijn wordt de A4 over een lengte van 1,4 kilometer verdiept aangelegd. Ook komt er voor beide richtingen een rijstrook bij. Als de verbrede A4 in 2012 opengaat denkt Rijkswaterstaat de snelheid aan te moeten passen. Dat is nodig om te voldoen aan de eisen voor de luchtkwaliteit langs de snelweg.

Helemaal zeker is het allemaal nog niet. Wellicht zijn auto's tegen die tijd veel schoner dan nu en is de maatregel niet nodig.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.