ROB FM wordt lokale omroep van Boskoop

Boskoop, 16 januari 2007

De Waddinxveense lokale omroep RTW FM grijpt naast de zendtijdlicentie in buurgemeente Boskoop. Die licentie gaat naar ROB FM. Daarmee is de strijd om zendtijd in Boskoop tussen RTW en de Boskoopse ROB FM geëindigd.

Ron Zandvliet, hoofd programmering, legt zich bij er bij neer. Hij vindt het jammer, maar hij gaat vol enthousiasme verder in zijn eigen gebied.

Half december konden beide partijen bij de Commissariaat voor de Media hun motivatie toelichten.

Edward Snelleman van ROB FM heeft vorige week gebeld met het Commissariaat voor de Media. Dat heeft bevestigd dat ROB FM de licentie krijgt toegewezen voor de gemeente Boskoop voor de komende vijf jaar. Hij denkt dat het Commissariaat voor zijn initiatief heeft gekozen omdat de gemeenteraad van Boskoop erachter stond.

De medewerkers willen in maart met uitzendingen in Boskoop beginnen. Nu de licentie binnen is, kunnen ze op zoek naar een kantoorpand. Over een maand moet de radiofrequentie van de lokale omroep bekend zijn.

Medewerkers van ROB FM zijn voormalige medewerkers van RTW. Samenwerken was voor de Waddinxveners geen optie. ROB FM wilde wel praten, maar dan moest RTW FM de stap zetten. Volgens de wet mag maximaal één omroep een vergunning hebben.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.