Rijnstreekgemeenten sluiten overeenkomst met zorgaanbieders

Rijnwoude, 4 januari 2007

Op 3 januari 2007 hebben de gemeente Alphen aan den Rijn en de Intergemeentelijke sociale dienst De Rijnstreek (ISDR) namens de gemeenten Rijnwoude, Jacobswoude en Nieuwkoop met vier zorgaanbieders de contracten ondertekend voor de levering van de hulp bij het huishouden. De ondertekening vond plaats in het gemeentehuis van Jacobswoude.

Door de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn de gemeenten sinds 1 januari verantwoordelijk voor de uitvoering van de hulp bij het huishouden. Tot die datum werd dit gedaan door de Zorgkantoren. Dat betekent dat burgers nu naar het gemeentelijke Wmo-Zorgloket moeten als ze hulp bij het huishouden nodig hebben. Belangrijk is dat de burger nu zelf kan kiezen van welke zorgaanbieder men gebruik wil maken. De gemeenten hebben hiervoor een “Kieswijzer” ontwikkeld.

Het Wmo-Zorgloket in Alphen aan den Rijn is in het stadhuis gevestigd. De Wmo-Zorgloketten van de ISDR zijn gevestigd in Hazerswoude-Rijndijk, Rijnsaterwoude, Ter Aar en Nieuwkoop.

De vier zorgaanbieders zijn Thuiszorg Groot Rijnland, Thuiszorg IZO, Take Good Care en H+B Thuiszorg. Deze vier zijn geselecteerd na een door de gemeenten gezamenlijk uitgevoerde Europese aanbesteding.

De invoering van de Wmo heeft noch bij Alphen aan den Rijn, noch bij de ISDR tot problemen geleid.

Bron: Omroep Rijnwoude