Korpschef Stikvoort Politie Hollands Midden niet ontevreden

Regio, 4 januari 2007

Korpschef Jan Stikvoort van Politie Hollands Midden heeft de cijfers over het afgelopen jaar gepresenteerd. Daar uit bleek dat het totaal aantal incidenten in vergelijking met het jaar daarvoor met 5% is afgenomen. Het aantal aangiftes daalde met 7%. Het aantal diefstallen nam af met 15%. En het aantal auto-inbraken daalde zelfs met 22%.

Korpschef Stikvoort constateerde wel een toename van het aantal geweldsincidenten met 7%. Hij maakt zich vooral zorgen om groepen jongeren die, al of niet onder invloed van drank en drugs, steeds mee geweld gebruikt. Ook de politie heeft daar steeds meer last van. Hij deed een beroep op de ouders om hun kinderen beter in de gaten te houden.

Zorgelijk vindt Stikvoort de stijging van het aantal zedenmisdrijven met 16%. De criminaliteit verplaatst zich steeds meer naar het internet. Hij deed een oproep aan ouders hun kinderen goed in de gaten te houden bij het op het eerste gezicht vaak zo onschuldige chatten. De politie heeft ondertussen al veel zalen in behandeling waaruit blijkt dat het allemaal niet zo onschuldig is.

Volgens Korpschef Stikvoort heeft de Politie Hollands Midden vrijwel alle doelstellingen. En dat ondanks dat steeds meer agenten het korps verlaten. Het gaat om zo’n 10 procent van de mensen. Ze zijn voor een groot deel overgestapt andere nieuwe landelijke politie- en justitiediensten. Hij vindt dat dit probleem op korte termijn moet worden opgelost. Hij hoopt dat een nieuw kabinet hierbij gaat helpen.

Bron: Omroep Rijnwoude