Uitleg over uitspraken Schoof

Alphen a/d Rijn, 6 december 2006

Waarom zou Waddinxveen geen geschikte fusiepartner zijn voor Rijnwoude en Boskoop? En waarom heeft burgemeester Schoof zich zo nadrukkelijk uitgesproken voor een samengaan van Alphen met (delen van) Rijnwoude?

De Alphense CDA-fractie heeft acht schriftelijke vragen gesteld over de uitspraken die Schoof in november heeft gedaan. Toen werd bekend dat de provincie wil laten onderzoeken of Waddinxveen samen kan gaan met Rijnwoude, Boskoop en eventueel Zoeterwoude.

Alphen is niet uit op het grondgebied van andere gemeenten, benadrukt Schoof. De gemeente heeft wel baat bij sterke buren en wil daarom altijd meepraten over eventuele fusies. Waddinxveen is niet geschikt als fusiepartner, legt Schoof aan het CDA uit. Die gemeente is sterk op Gouda gericht en heeft niets met de Oude Rijnzone, het belangrijkste project voor de komende jaren. Waddinxveen zou de uitvoering van de plannen in het gebied langs de Rijn alleen maar bemoeilijken en ophouden, vreest Schoof.

Het CDA wil graag een debat. Dat debat komt er, belooft de burgemeester. Niet in december, zoals de bedoeling was, maar in januari.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.