Rijkswaterstaat maakt bocht in N11 veiliger

Regio, 19 december 2006

Er is niks fout aan de N11 tussen Alphen en Bodegraven, aldus districtshoofd Margo de Wolf van Rijkswaterstaat. Toch gebeuren er zoveel ongelukken dat Rijkswaterstaat deze week is begonnen met het treffen van maatregelen om de scherpe bocht in de oprit vanaf de N207 in Alphen in de richting van Bodegraven veiliger te maken.

Zaterdag 11 november kwam een 26-jarige vrouw uit Waarder om het leven toen ze door onbekende oorzaak in de bocht rechtdoor reed en met haar auto in een lager gelegen sloot belandde. Pas na anderhalf uur werd ze gevonden. Later op de avond overleed ze in het LUMC.

Op deze plek gebeuren vaker ongelukken. Voor Rijkswaterstaat was het dodelijk ongeval mede aanleiding om de Verkeers Ongevallen Analysedienst (VOA) te vragen een onderzoek te doen naar de veiligheid van de bocht. De VOA heeft toen een reconstructie van het ongeluk gemaakt.

Snel daarna kwamen er stalen barriers die van de weg geraakte automobilisten kunnen opvangen.

In overleg met de politie Hollands Midden heeft Rijkswaterstaat nu besloten dat er in de bocht een vangrail wordt aangebracht. Om te voorkomen dat motorrijders er onder door kunnen glijden, krijgt de vangrail een 'motorshield'. Op de vangrail komt een scherm om de bocht beter te accentueren.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.