Plan voor overname Scheepjeskerk

Groenendijk, 4 december 2006

De Stichting Vrienden van de Scheepjeskerk werkt aan een plan om de kerk en het klooster van eigenaar 'de Orde der Ongeschoeide Karmelieten', over te nemen. De exploitatie zou bij een nieuwe stichting moeten worden ondergebracht.

De Vrienden, bestaande uit een aantal parochianen en leden van het wijkcomité Groenendijk, werken daarom aan de opzet van een Stichting Beheer Scheepjeskerk.

Volgens de Vrienden zijn er verschillende mogelijkheden om de gebouwen in stand te houden. Ze worden momenteel nauwkeurig doorgerekend. Volgens 'Vriend' Jan Wesselingh is het nog te vroeg om in detail aan te geven hoe de kerk en het klooster moeten worden geëxploiteerd. Volgens hem worden worden meer opties onderzocht. Daarbij wordt gedacht aan zoiets als een hospice of dagopvang voor minder validen. In elk geval moeten de gebouwen maximaal open en in gebruik zijn. De Vrienden gaan ervan uit dat er in de nieuwe opzet, gewoon kan blijven gekerkt. Dat betekent dat er Voor het parochiebestuur alleen maar lusten, en geen lasten meer zijn.

De Vrienden hopen binnenkort met het parochiebestuur en de Karmelieten in gesprek te gaan.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.