Nieuw medisch behandelcentrum in Leiderdorp

Leiderdorp, 21 december 2006

De Alatus Zorggroep, waartoe ook het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp behoort, is gestart met een zelfstandig behandelcentrum: het Rijnland Medisch Centrum.

Het Rijnlands Medisch Centrum (RMC) is een zelfstandig centrum voor gespecialiseerde medische zorg. Het is gevestigd in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Het Rijnlands Medisch Centrum is gestart met het aanbieden van specifieke diensten van twee specialismen: urologie en nucleaire geneeskunde. Het gaat om sterilisaties van de man (urologie) en het onderzoek en de behandeling van aandoeningen van het onder andere het skelet, hart, longen, schildklieren met behulp van licht radioactieve stoffen. (nucleaire geneeskunde). Op termijn is uitbreiding van het aanbod voorzien met o.a. laserbehandelingen van de huid voor ontharing en vaatafwijkingen zoals kleine spataderen en couperose (dermatologie).

Eduard van Bockel, directeur van het RMC: “Het nieuwe centrum is een uitstekende aanvulling op de zorg die het Rijnland Ziekenhuis levert. Het RMC werkt nauw samen met het Rijnland en kan daardoor direct gebruik maken van alle ziekenhuisfaciliteiten. Bovendien zijn de medisch specialisten van het RMC ook verbonden aan het Rijnland Ziekenhuis.

Door deze samenwerking kunnen hoge kwaliteit en een uitstekende service worden geboden. Patiënten kunnen snel terecht en ze kunnen rekenen op persoonlijke aandacht. Zo combineert het RMC de vakkundigheid en veiligheid van het ziekenhuis met zorg op maat.

Op de langere termijn zale het dienstenpakket via het RMC worden uitgebreid. Binnenkort kunnen de mensen bijvoorbeeld ook bij het RMC terecht voor laserbehandelingen van de huid voor ontharing en vaatafwijkingen.

Bron: Omroep Rijnwoude