Helen Zwaan maakt winnende tekening

Rijnwoude, 15 december 2006

Helen Zwaan heeft de winnende tekening gemaakt in het kader van Peace Poster Project van de Lions Club.

Op 14 december 2006 maakte wethouder Kees de Best in het gemeentehuis bekend dat Helen Zwaan(11 jaar) van openbare basisschool J.P.F. Steijaert de winaar was. Zij ontving uit handen van de wethouder een mooi tekenpakket.

Het thema van de tekenwedstrijd was ‘Vrede vieren’. Voor veel leerlingen was dat een inspirerend motto. Tien basisscholen in Rijnwoude hebben met het tekenproject meegedaan, en dat resulteerde in een inzending van meer dan 200 tekeningen. Alle leerlingen van 11 tot 13 jaar mochten meedoen.

Een delegatie van de Lions Club heeft samen met de leerkrachten en soms met een plaatselijke jury, een voorselectie gemaakt. Van de winnende tekeningen per school heeft wethouder C. de Best de winnaar gekozen.

De winnende tekening wordt –net zoals vorig jaar- aangelegd als perkje bij het oorlogsmonument in Hazerswoude-Rijndijk.Vanaf 15 december is een selectie van de beste ingezonden tekeningen te zien in de hal van het gemeentehuis. De tekeningen zijn daar tot en met 29 december 2006 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bewonderen.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.