Veel belangstelling voor Verlichte boerderijenroute

Rijnwoude, 25 november 2006

Afgelopen zaterdag is de ’verlichte boerderijenroute’ succesvol afgesloten in boerderij Rijnhoven in Hazerswoude-Rijndijk.

Meer dan 3000 bezoekers hebben de route afgelegd en de boerderijen bezocht. Organisatrice Lyanne de Laat is daar erg tevreden mee. Aanvankelijk viel de belangstelling wat tegen door de slechte weesromstandigheden. Toen het weer beter werd, is het toch nog druk geworden.

Na de eerste route in de Krimpenerwaard en de route door het Land van Wijk en Wouden is volgende jaar de Alblasserwaard aan de beurt. Een reeks historische en karakteristieke boerderijen daar is dan ’s avonds verlicht.

De route is bedoeld om de interesse in het boerenerfgoed te vergroten. Het initiatief kwam op gang in het Jaar van de Boerderij in 2003.

Komende dinsdag is er nog een lezing van kunsthistorica Claudia Thunnissen in boerderij Hoogkraan aan de Achthovenerweg 43 in Leiderdorp. Maandag 27 november geeft Jan van Gent een inleiding over hooibouw in café De Meester in Zoeterwoude. Beide bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur.

...