Rijnwoude kiest vier zorgaanbieders voor hulp in huishouden

Rijnwoude, 25 november 2006

Rijnwoude heeft samen met andere gemeenten in de Rijnstreek vier zorgaanbieders geselecteerd die de huishoudelijke verzorging vanaf 2007 op zich gaan nemen: Thuiszorg IZO, H + B thuiszorg, Take Good Care en Thuiszorg Groot Rijnland.

Door de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) zijn gemeenten vanaf 1 januari verantwoordelijk voor de uitvoering van huishoudelijke verzorging.De inwoners van de Rijnstreek die huishoudelijke hulp hebben, krijgen begin december een kieswijzer toegestuurd. In deze kieswijzer staat wat men van deze vier zorgaanbieders mag verwachten, zodat men een keuze kan maken uit één van de vier. De klant kiest immers zelf!

Met de invoering van de nieuwe wet per 1 januari 2007 worden de gemeenten onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering van huishoudelijke verzorging. De Rijnstreekgemeenten hebben gezamenlijk een Europese openbare aanbesteding uitgevoerd, met daarin belangrijke uitgangspunten die door de gemeenten gezamenlijk zijn opgesteld. In totaal hebben elf zorgaanbieders ingeschreven. Vier van hen voldeden het beste aan de criteria en mogen de huishoudelijke verzorging in de Rijnstreek gaan uitvoeren.

De mensen die nu al huishoudelijke hulp hebben, krijgen begin december een kieswijzer toegestuurd. Zij kunnen kiezen voor één van de vier zorgaanbieders, die allen binnen vijf werkdagen (na indicatie) goede en betrouwbare huishoudelijke hulp kunnen leveren. In de kieswijzer staan de kleine verschillen tussen deze organisaties. Zo kunnen de klanten zelf bepalen welke zorgaanbieder het beste bij hen past. Andere mogelijkheid is dat mensen zelf hun zorg organiseren en inkopen met een zogenaamd persoonsgebonden budget (pgb).

Inwoners die na 1 januari 2007 huishoudelijke hulp nodig hebben, moeten zich eerst melden bij het WMO-Zorgloketin het gemeentehuis. Als duidelijk is welke hulp iemand nodig heeft en hoeveel, mag men zelf een keuze uit het totale aanbod maken.

Meer informatie over huishoudelijke verzorging en de wet maatschappelijke ondersteuning is te vinden op de website www.info-wmo.nl. Inwoners uit Rijnwoude kunnen contact opnemen met de ISDR (Intergemeentelijke Sociale Dienst De Rijnstreek via 0800 – 444 73 73. De ISDR is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.