Provincie en gemeenten willen bereikbaarheid verbeteren

Regio, 22 november 2006

De provincie en een aantal gemeenten hebben in de Corridorstudie N 207 een maatregelen voorgesteld om de bereikbaarheid van het gebied rondom Rijnwoude te verbeteren. Daarbij horen ook de Maximabrug en een rondweg om Hazerswoude-Dorp.

De studie gaat in op concrete maatregelen zoals het verhogen van de capaciteit van de N 207-Noord (de weg tussen Alphen en Leimuiden), het verbeteren van de bestaande openbaar vervoerverbinding tussen Alphen a/d Rijn en Schiphol, de Maximabrug over de Oude Rijn, een omleiding van de Gemeneweg bij Hazerswoude-Dorp, een westelijke randweg bij Boskoop en Waddinxveen en de noodzaak van de Bodegravenboog tussen de N11 en A12.

In de komende vijf jaar zal het werk aan deze projecten nog niet beginnen. Zowel provincie als betrokken gemeentes reserveren geld voor de periode vanaf ongeveer 2011 tot 2020. Het is de bedoeling van de gemeenten en provincies dat de uitvoering van de plannen plaatsvindt in de komende 15 jaar.

Het is volgens de provincie wel zodat het ene project lastiger is dan het andere. Zo kost aanpassing van het totale gebied rond Boskoop en Waddinxveen erg veel geld. Ook is er bij de alndelijk overheid weinig enthousiasme voor een extra op- en afrit bij de A12 bij Bodegraven.

Het is nog onduidelijk wat deze plannen gaan kosten.

Bron: Provincie Zuid-Holland