Oprit naar N11 berucht

Regio, 14 november 2006

De bocht in de oprit naar de N11, waar afgelopen weekeinde een 26-jarige vrouw met haar auto de sloot inreed en daarbij verongelukte, blijkt berucht te zijn. In de twee jaar dat dit weggedeelte in gebruik is, zijn al ten minste zeven auto’s van het talud afgetuimeld.

De politie tast nog in het duister over de toedracht van het ongeluk. Ze hoopt dat getuigen licht in de zaak kunnen brengen. Wel is al gebleken dat een lantaarnpaal langs het toch al onoverzichtelijke stuk weg die avond niet werkte. De tragische gebeurtenis werpt echter de vraag op of de scherpe bocht wel kan blijven gehandhaafd.

De enige bescherming tussen weg en talud zijn houten palen met gaas. Op het rechte weggedeelte van de Steekter Schouw-Zuid is zeventig kilometer per uur toegestaan. In de bocht zelf geldt een maximum van vijftig. Direct na de bocht ligt na een korte oprit de N11, waar honderd mag worden gereden. Een woordvoerster stelt dat Rijkswaterstaat druk doende is om de toedracht van het ongeval te achterhalen. Zij beaamt dat de bocht ’krap’ is, maar kent geen plannen een vangrail aan te brengen.

Afgelopen weekeinde overleed een 26-jarige vrouw uit Waarder, na een eenzijdig ongeval langs de N11. De vraag is of het deel van de N11 waar de vrouw van de weg raakte wel veilig is.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.