Financiële steun voor Wijk en Wouden

Rijnwoude, 3 november 2006

De gemeente gaat 30.000 euro geven aan het Land van Wijk en Wouden. Het geld kan worden gebruikt voor allerlei recreatieve voorzieningen zoals bankjes langs wandelpaden, het inrichten van kanoroutes en het verlichten van boerderijen.

Een motie van het CDA om eenmalig 30.000 euro te geven aan het Land van Wijk en Wouden werd gisteravond tijdens het begrotingsdebat aangenomen. Volgens fractievoorzitter Jan Kerkvliet is zo’n gebaar belangrijk. Daardoor kan het gebied ook in aanmerking komen voor Europese subsidies.

De Europese Unie wil wel meetbetalen, maar dan moeten de plaatselijke overheden het goede voorbeeld geven. Zoetermeer is volgens Kerkvliet al bereid jaarlijks 80.000 euro beschikbaar te stellen. De CDA_er hoopt dat door geld te egeven ook andere buurgemeenten over de streep worden getrokken.

Het geld kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het neerzetten van bankjes langs wandelpaden, de verlichting van karakteristieke boerderijen, het uitzetten van kanoroutes en wandelroutes en rondleidingen op de boerderij. Kerkvliet voerde aan dat boeren die hun land openstellen voor wandelaars, nu alleen maar een kleine onkostenvergoeding krijgen. Een wandelpad door het Bentwoud kost heel wat meer. Dus waarom ook niet een groeter vergoeding naar de boeren?

Bron: Omroep Rijnwoude