Politie vraag Koudekerk alert te zijn

Koudekerk a/d Rijn, 30 oktober 2006

Er is in oktober meer dan normal ingebroken in Koudekerk a/d Rijn. Daarom vraagt de politie de inwoners alert te blijven en verdachte situaties te melden.

Het woninginbrakenteam van politiedistrict Rijn- en Veenstreek is bezig met een onderzoek naar een aantal woninginbraken in Koudekerk aan den Rijn. In de maand oktober zijn tot nu toe al dertien inbraken gepleegd. Bij een inbraak in een schuur werden twee fietsen gestolen. Bij de overige twaalf inbraken ging het om woningen in heel Koudekerk aan den Rijn.

Ten opzichte van de overige maanden is er een stijging te zien. De politie vraagt de inwoners dan ook alert te blijven en verdachte situaties te melden. Ook wanneer onbekende personen zich verdacht gedragen bij de woning. Elke informatie kan bijdragen aan het onderzoek. Het woninginbrakenteam is te bereiken via het algemene politienummer, 0900-8844.

Bij de inbraken, gepleegd tussen 4 en 25 oktober, werden niet alleen ramen of deuren geforceerd om binnen te komen, ook kon men soms eenvoudig insluipen doordat deze niet afgesloten waren. In een aantal gevallen is het nog onduidelijk hoe men het huis kon binnenkomen. Uit de woningen werden onder meer sieraden, geld, een mobiele telefoon en een playstation met spelletjes gestolen.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.