Ziekenhuizen Groene Hart lager op de ranglijst

Regio, 16 september 2006

De ziekenhuizen in het Groene Hart betreuren de lagere plaatsen in de AD Ziekenhuis top-100. Ze beloven beterschap voor de ranglijst van volgend jaar. Ze willen dan minimaal terug zijn in de top-30.

Het Goudse Groene Hart Ziekenhuis dacht weer in de top-20 te zullen staan, maar kwam terecht op de 40e plaats. Wel doet het ziekenhuis het zorginhoudelijk op een aantal punten beter dan vorig jaar.

Het Rijnland Ziekenhuis zakt dit jaar van de 8e naar de 58e plaats. Eelco de Boer, lid van de raad van bestuur, wordt daar niet blij van. Hij neemt het onderzoek zeer serieus en gaat dan ook scherp kijken naar hoe het zit. Het relatief lage patiëntenoordeel verdient volgens hem de volle aandacht.

Eén van de kritiekpunten op het ziekenhuis is de wachtlijst voor heupoperaties. Volgens de Boer wordt daar nu een inhaalslag gemaakt. Het ziekenhuis mist daarnaast zowel op verpleegafdelingen als poliklinieken een computernetwerk dat gegevens verstrekt over mogelijk medicijngebruik van patiënten. Het ziekenhuis is daar ook heel hard mee bezig. Maar de leverancier van de computers liet het afweten. Dat het ziekenhuis niet aan pijnregistratie doet, is volgens De Boer echter onzin. Daar is een heel team op gezet.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.