Raad zegt nee tegen visie voor Rijndijk

Hazerswoude-Rijndijk, 22 september 2006

De gemeenteraad is giseravond niet akkoord gegaan met de nieuwe stedebouwkundige visie voor de strook tussen de Oude Rijn en Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk.

Aan de behandeling van de visie zijn twee discussies in de Commissie Ruimtelijke Zaken vooraf gegaan. De betrokken bewoners hadden veel kritiek op eerdere versies van de visie. Ze vonden dat die onvoldoende garanties bevatten voor het behoud van het cultuur-historische karakter van de bestaande bebouwing.

Vooral het CDA was duidelijk in haar oordeel. Fractievoorzitter Kerkvliet kon in het nieuwe voorstel maar weinig terugvinden over de suggesties die door bewoners zijn gedaan.

De discussie spitste zich toe op de hoogte van de bebouwing. Afgesproken was dat alleen op de plaats van het gebouw van Vos & Partners tot 10 meter hoogte gebouwd mocht worden, en dat het verder de hoogte tot 9 meter beperkt zou blijven. Ook was overeengekomen de bomenrij langs het water in stand te houden. In het nieuwe voorstel was dat allemaal afgezwakt.

Diverse bewoners spraken in voorafgaand aan het debat. Zij gaven aan zwaar teleurgesteld te zijn over dit nieuwe plan.

De visie is nu van tafel. Wethouder Kees van Velzen wil verdere vertraging vermijden en nu direct aan het bestemmingsplan gaan werken. Hij zei toe een nota van uitgangspunten te zullen opstellen waarin rekening zal wordne gehouden met de wensen van de bewoners.

Bron: Omroep Rijnwoude